Blog

Οι 12 κορυφαίες αλκαλικές τροφές

admin : 20 Νοεμβρίου 2016 09:54 : random, Vegan, Υγεία

Από τη στιγμή που απέκτησαν τη φήμη ότι μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο και άλλες ασθένειες που αναπτύσσονται σε όξινες συνθήκες, η ανάγκη για λήψη αλκαλικών τροφών γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Αλλά ποιες είναι αυτές οι αλκαλικές τροφές; Εδώ είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε.

Σιταρόχορτο

Έχει εξαιρετικές αλκαλικές ιδιότητες που ωφελεί το σώμα σε πολλά επίπεδα.

Αμύγδαλα

2%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b1

Αυτή η σούπερ τροφή για τον εγκέφαλο είναι επίσης σημαντική και για τις αλκαλικές της ιδιότητες. Αμύγδαλα και αμυγδαλόγαλο ενισχύει τη μυϊκή αύξηση και συμβάλει στη μείωση του λίπους στο σώμα. Επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Ντομάτες

3%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82

Γνωρίζατε ότι οι ντομάτες προέρχονται από την Κίνα; Κάνει καλό στην καρδιά, προσθέτει μέρες στη ζωή σας και μπορεί να καταπολεμήσει διάφορους τύπους καρκίνου. Θεωρείται όξινη, αλλά μετατρέπεται σε αλκαλική όταν καταναλώνεται.

Αγκινάρες

4%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%82

Είναι σούπερ αλκαλικό, και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Θυμάρι

5%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b9

Αυτό το μπαχαρικό είναι αλκαλικό και έχει μια σειρά οφέλη για την υγεία σας. Έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να καθαρίσει το αναπνευστικό σας σύστημα.

Σπαράγγια

6%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1

Είναι ένα από τα πιο αλκαλικά λαχανικά. Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Έχει επίσης αντιγηραντικά οφέλη.

Γλυκοπατάτες

7%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b1

Εκτός από αλκαλική τροφή είναι πλούσιες και σε βιταμίνη Α.

Βασιλικός

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο επίπεδο του PH στο σώμα σας. Ο βασιλικός είναι γεμάτος από φλαβονοειδή και είναι σούπερ αλκαλοποιητικό.

Μπρόκολο

μπροκολο

Είναι ο σούπερ σταρ των υγιεινών τροφών. Πολλοί πιστεύουν ότι η προσθήκη μπρόκολου στην καθημερινή τους διατροφή μπορεί να αποτρέψει πολλές ασθένειες. Είναι επίσης σημαντική αλκαλική τροφή.

Σπανάκι

spinach

Είναι σούπερ αλκαλοποιητική τροφή και μεγάλη πηγή ασβεστίου.

Φαγόπυρο

11%cf%86%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf

Το φαγόπυρο είναι χωρίς γλουτένη. Μπορείτε με αυτό να κάνετε τα δικά σας ζυμαρικά. Εάν είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη μπορείτε να το φάτε χωρίς να δημιουργήσετε όξινες συνθήκες στον οργανισμό σας.

Καρότα

12%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1

Είναι εξαιρετική τροφή για τα μάτια. Έχει αλκαλικές ιδιότητες τις οποίες όμως χάνει όταν μαγειρεύεται.

Η άγνωστη εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού

admin : 25 Ιανουαρίου 2016 12:49 : Διαλογισμός

Θα ήταν εφικτό η ευτυχία να είναι μια ικανότητα που θα μπορούσε να μάθει να κυριαρχεί; Σύμφωνα με τον Matthieu Ricard, τον ηλικίας 66 ετών θιβετιανού μοναχού και γενετιστή, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ο Ricard έχει υποβληθεί σε επιστημονικές δοκιμές οι οποίες αποκάλυψαν ένα μοτίβο εγκεφαλικών κυμάτων που ήταν άγνωστα μέχρι τότε από νευροεπιστήμονες. Η ασυνήθιστη δραστηριότητα στον εγκέφαλό του αντιπροσωπεύει αυτό που οι επιστήμονες λένε ότι κάνει τον Ricard «τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο».

« Ο διαλογισμός είναι σαν την άρση βαρών ή την άσκηση για το μυαλό», είπε ο Ricard στην Daily News. «Ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος με την απλή κατάρτιση του εγκεφάλου του», δηλώνει.

Για την κατανόηση των φυσιολογικών καταστάσεων ο Ricard συμμετείχε σε μια μελέτη που σκοπό είχε την αναγνώριση του ποσοτικά ευτυχισμένος είναι. Νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin τοποθετήθηκαν 256 αισθητήρες πάνω στο κρανίο του Ricard και του ζήτησε να διαλογίζεται. Ο Ricard εκτελώντας τον συμπονετικό διαλογισμό οι νευροεπιστήμονες δεν μπορούσα να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Ο εγκέφαλος του μοναχού παρήγαγε ένα επίπεδο γάμμα κύματων που πέρασε εξ ολοκλήρου από τα διαγράμματα. Βρήκαν επίσης ότι ο εγκέφαλος του επέδειξε ακραία δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό σε σύγκριση με το δεξιό. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάζει μια ασυνήθιστα μεγάλη ικανότητα να βιώνει την ευτυχία με πολύ χαμηλότερη από την κανονική τάση προς την αρνητικότητα.

Στα πλαίσια της ίδιας μελέτης, οι ερευνητές διερεύνησαν το μυαλό και άλλων μοναχών για να δούνε αν τα αποτελέσματα μπορούν να είναι συγκρίσιμα. Αποκαλύφθηκε ότι οι μοναχοί που κάνανε μακροχρόνια διαλογισμό παρουσίασαν διαταραχή στη λειτουργία του εγκεφάλου, αν και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ασκούνται στο διαλογισμό για μόλις 20 λεπτά την ημέρα για 3 εβδομάδες παρουσίασαν επίσης αλλαγές σε κάποιο βαθμό.

Ο μοναχός επιθυμεί να διαδώσει τα καταπληκτικά οφέλη του διαλογισμού για την ευτυχία και έτσι έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο Ευτυχία: Ένας οδηγός για την ανάπτυξη του πιο σημαντικού προσόν της ζωής.

«Προσπαθήστε με ειλικρίνεια να ελέγξετε και να διερευνήσετε» εξήγησε στην εφημερίδα Daily News. «Αυτό είναι που ο Βουδισμός προσπαθεί να ξετυλίξουν – τον μηχανισμό της ευτυχίας και της δυστυχίας. Είναι μια επιστήμη του νου».

Πώς οι εγκέφαλοί μας έχουν τεθεί τόσο εκτός τροχιάς ώστε ένα τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων στον πλανήτη μας δεν είναι ευχαριστημένοι είναι ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αναλυθεί. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει σχετικά με το μήνυμα του Ricard και αυτών των ευρημάτων είναι ότι έχουμε τη δύναμη να προγραμματίσουμε κυριολεκτικά το μυαλό μας για την παραγωγή καλών συναισθημάτων και αυτό αναμφίβολα συνδέεται με την αξιοποίηση των ισχυρών επιδράσεων που έχουν οι σκέψεις μας σχετικά με το σώμα μας και τη συνολική ευημερία.

Φαίνεται ότι όσο πιο συχνά μπορούμε να επιτρέψουμε το μυαλό μας να αξιοποιήσει αυτές τις συγκεκριμένες καταστάσεις των εγκεφαλικών κυμάτων, που σχετίζονται με την ύπαρξη νηφαλιότητας, χαλάρωσης, εγρήγορσης, συνειδητότητας και ειρήνης, τόσο πιο ικανοί θα είμαστε να στραφούμε συνειδητά σε αυτές τις καταστάσεις της εγκεφαλικής λειτουργίας που προκύπτει από τον διαλογισμό. Μπορούμε όλοι να ξεκινήσουμε, όπως δείχνει αυτή η μελέτη, με μια σύντομη συνεδρία διαλογισμού κάθε ημέρα- μόλις 20 λεπτά.

Όσο διαλογιζόμαστε θα πρέπει να παρακολουθούμε τη σκέψη και να αναπτύσσουμε την ευαισθητοποίηση μας. Όσο περισσότερο μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια συνειδητή σχέση με αυτό που σκεφτόμαστε, τόσο περισσότερο ελέγχουμε τον εαυτό μας και όλο περισσότερο κατευθύνουμε το δικό μας πλοίο της συνείδησης, αντί να καθοδηγείται από τον αυτόματο τρόπο σκέψης και μερικές φορές από τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις που δεν είναι ευθυγραμμισμένες με την ευημερία μας ή με το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Πώς να διώξετε τη νικοτίνη με φυσικό τρόπο από το σώμα σας

admin : 15 Οκτωβρίου 2015 19:50 : Υγεία

Με το κάπνισμα ενός τσιγάρου η ποσότητα της νικοτίνης ανεβαίνει κατακόρυφα μέσα στο αίμα σας. Από μόνο ένα τσιγάρο η νικοτίνη διατηρείται μέσα στο αίμα σας κατά μέσο όρο 6 με 8 ώρες. Η περισσότερη από τη νικοτίνη θα αποβληθεί με τα ούρα. 48 με 72 ώρες είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορεί να διατηρηθεί μέσα σας πριν αποβληθεί. 20 με 30 ημέρες, η κοτινίνη, ένα υποπροϊόν της νικοτίνης μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο αίμα σας.

Η βιταμίνη C είναι η πιο γνωστή ουσία για την απομάκρυνση της νικοτίνης από το αίμα. Αυτή η βιταμίνη αυξάνει το μεταβολισμό και δημιουργεί λευκά αιμοσφαίρια. Τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν το σώμα σας να ξεπλυθεί από τη νικοτίνη – επίσης κάνουν τη γεύση του τσιγάρου λιγότερο ελκυστική.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι αν τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να μείνετε χωρίς καπνό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από ερευνητές της δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, ρωτήθηκαν 1.000 καπνιστές ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη τη χώρα. Δεκατέσσερις μήνες μετά την έρευνα, οι συγγραφείς της απευθύνθηκαν στους ίδιους ερωτηθέντες για να δουν αν υπήρχε αποχή από τον καπνό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών ήταν 3 φορές πιο πιθανό να απέχουν από το κάπνισμα για τουλάχιστον 30 ημέρες από εκείνους που καταναλώνουν μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάπνιζαν λιγότερο συχνά ανά ημέρα, και είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα τεστ εξαρτησης από τη νικοτίνη.

Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα οφείλεται στους εξής λόγους:

Λιγότερη εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι – δεδομένου ότι οι καπνιστές μερικές φορές μπερδεύουν την πείνα με το κάπνισμα.

Σε αντίθεση με τα κρέατα, το αλκοόλ, και τα ροφήματα με καφεΐνη, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν ενισχύουν την ανάγκη για κάπνισμα.

Η εφαρμογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής θα μπορούσε να επηρεάσει συνειδητά και υποσυνείδητα μια υποχώρηση του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που αφορά το κάπνισμα.

Τα τρόφιμα που καθαρίζουν τη νικοτίνη

  1. Νερό

Η νικοτίνη αφυδατώνει το σώμα, έτσι ώστε να δημιουργεί την ανάγκη κατανάλωσης νερού για ενυδάτωση. Διατηρώντας την επάρκεια στην προμήθεια νερού βοηθάτε το σώμα σας να ιδρώνει και να αποβάλει τη νικοτίνη από το σώμα σας.

  1. Τσουκνίδα

Αυτό το βότανο είναι γεμάτο με σίδηρο και είναι ένα χρήσιμο απολυμαντικό και σε μεγάλος πολέμιος λοιμώξεων.

  1. Λαχανικά

Φάτε σέλινο, μαζί με λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, φασόλια, και ακόμη και τα αγγούρια, τα οποία επηρεάζουν τη γεύση του τσιγάρου. Τρώτε πολλά από αυτά τα λαχανικά μπορεί να μειώσετε την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Μην τρώτε πολλά γλυκά λαχανικά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες γλυκόζης ενεργοποιούν τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση. Έτσι, η γλυκόζη μπορεί να τονώσει τους πόθους.

  1. Τσάι από πευκοβελόνες

Αυτό το τσάι παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του στόματος και του λαιμού, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για την υγεία των πνευμόνων.

  1. Πορτοκάλια

Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C για την αντικατάσταση της βιταμίνης C στο σώμα σας που μειώνει το κάπνισμα. Η κατανάλωση πορτοκαλιών αυξάνει το μεταβολισμό σας για να διώξετε την νικοτίνη ταχύτερα και μειώνει το στρες.

  1. Ακτινίδια

Τα ακτινίδια βοηθούν στην εξαλείψει της νικοτίνης από το σώμα και το ανεφοδιάζει με βιταμίνες Α, C και Ε τις οποίες μειώνει το κάπνισμα.

  1. Ο χυμός καρότων

Ο χυμός καρότων έχει βιταμίνες Α, Β, C, Κ, που βοηθάνε στην εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα. Η νικοτίνη επίσης βλάπτει το δέρμα σας, και ο χυμός καρότου είναι πλούσιος σε βιταμίνες που είναι καλές για το δέρμα.

  1. Μπρόκολο

Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Β5 και C. Ξαναγεμίστε με βιταμίνη C από την κατανάλωση μπρόκολου και κρατήστε το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα. Το μπρόκολο περιέχει μια ουσία που προστατεύει τους πνεύμονες από βλάβες που σχετίζονται με την τοξίνη.

  1. Σπανάκι

Πλούσιο σε βιταμίνες και φολικό οξύ, γι ‘αυτό είναι καλό για το σώμα σας και ιδιαίτερα ωφέλιμο στο να δημιουργεί άσχημη γεύση για τον καπνό.

Στρατιωτική γιόγκα; μόνο για παιχνίδια

admin : 7 Σεπτεμβρίου 2015 16:58 : random

Yoga_Joes

Σχεδιαστής και επιχειρηματίας ο Dan Aramson από το Σαν Φρανσίσκο, εισάγει ένα νέο νόημα στην γιόγκα στάση Πολεμιστής Ι με αυτά τα διασκεδαστικά και εφευρετικά είδωλα στρατιωτών που σχηματίζουν τέλειες στάσεις γιόγκα.

Αυτά τα μιλιταριστικά πρότυπα των παιδιών από τον αμερικανικό στρατό, συμβόλιζαν την ωμή δύναμη και τη δράση με τα παρατεταμένα όπλα τους, έτοιμα να πυροβολήσουν, αλλά η σειρά Yoga Joes έρχεται να αντικαταστήσει από αυτά τα πράσινα παιχνίδια τη βία με σύμβολα ειρήνης και ηρεμίας, μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό είδος δύναμης.

Το 2013 ο Dan Aramson ξεκίνησε την παραγωγή τους τεμαχίζοντας και λιώνοντας τα στρατιωτάκια, για να ρίξει το υλικό που προέκυπτε στα νέα καλούπια που είχε κατασκευάσει. Από τότε έμαθε να χειρίζεται 3D λογισμικό στον υπολογιστή ώστε να μπορεί να κατασκευάζει μόνος του από το μηδέν αυτά τα φιλειρηνικά στρατιωτάκια.

Ο ίδιος δηλώνει πως αποφάσισε να κάνει τα στρατιωτάκια της γιόγκα σαν έναν διασκεδαστικό τρόπο για να φέρει περισσότερους ανθρώπους στη γιόγκα, μιας και έχει αποκομίσει πολλά οφέλη από τότε που άρχισε να ασχολείται και αυτός.

Yoga_Joes(1)

Yoga_Joes(2)

Yoga_Joes(3)

Yoga_Joes(4)

Yoga_Joes(5)

Yoga_Joes(6)

Yoga_Joes(7)

Yoga_Joes(8)

Yoga_Joes(9)

Yoga_Joes(10)

Τρεις τρόποι για να δείτε τον πραγματικό σας εαυτό

admin : 2 Μαΐου 2015 18:14 : Vibes, Σοφία

Το υπ’ αριθμόν ένα εμπόδιο για τη συνειδητοποίηση είναι το να νομίζουμε πως γνωρίζουμε κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν το ξέρουμε καν.

Γνωστό ως avidya στην Γιόγκα Σούτρα του Πατάντζαλι το εμπόδιο αυτό (klesha) μεταφράζεται ως «δεν βλέπουμε καθαρά» και υποδηλώνει ότι η άγνοιά μας προέρχεται από έλλειψη πνευματικής ενόρασης.

Η avidya είναι η πρώτη από τις πέντε εσωτερικές καταστάσεις της ύπαρξής μας που μας εμποδίζουν την απελευθέρωση του εγώ ή την φώτιση. Η avidya (εγωισμός) ακολουθεί στη συνέχεια η raga (προσκόλληση) και η dvesa (αποστροφή για τον ανώτερο εαυτό) και τέλος η abhinivesa (ο φόβος του θανάτου), που είναι το τελικό klesha.

Αυτές οι διδασκαλίες δεν αποσκοπούν να μας αποθαρρύνουν, αλλά να μας προσφέρουν ένα μοντέλο από το οποίο μπορούμε να κατανοήσουμε τη φύση των εμπειριών της ζωής μας και να προχωρήσουμε προς τη μεγαλύτερη σαφήνεια και τη χαρά.

Όταν βιώνουμε την avidya, αισθανόμαστε εκκρεμείς κατά κάποιο τρόπο. Αυτό είναι αναγνωρίσιμο δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε ανήσυχοι για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου – αδιάκοπες προσπάθειες αναζήτησης χωρίς ποτέ να νιώθουμε ολοκληρωτικά αυτό που πραγματικά είμαστε. Ή ίσως η κατασπατάληση πάρα πολύ χρόνου για την ικανοποίηση ή τον αυτοπροσδιορισμό από πράγματα που είναι παροδικά.

Όταν μένουμε προσκολλημένοι σε μια συγκεκριμένη πίστη και δεν είμαστε σε θέση να εξετάσουμε μια άλλη οπτική γωνία, τότε λειτουργούν σε κατάσταση avidya. Όντας με ανήσυχο μυαλό αδυνατούμε να διακρίνουμε την αλήθεια πέρα από τις σημερινές επιθυμίες, δημιουργείται μία κατάσταση ασάφειας. Συναισθηματικά, η avidya εκδηλώνεται ως άγχος, φόβος της απόρριψης, ή ταραχώδη εναλλαγές της διάθεσης εντός του εσωτερικού τοπίου μας.

Αυτή η έλλειψη σαφούς οράματος οδηγείται από το εγώ – το κομμάτι του εαυτού μας που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα και πρέπει να διατηρήσει τη θέση του ώστε να ελέγχει τα πάντα. Avidya μας οδηγεί μόνο σε ταλαιπωρία.

Έτσι έχουμε μία επιλογή: στις σκέψεις και τις πράξεις μας μπορούμε είτε να τροφοδοτήσουμε την avidya, ή να την αφήσουμε να λιμοκτονήσει. Όταν αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από την avidya συντελούμε πρόοδο προς την κατεύθυνση της σαφήνειας, θα αισθανόμαστε ηρεμία και λιγότερο άγχος.

Για να ξεπεράσετε την άγνοια και να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από το εγώ, προσπαθήστε να εφαρμόσετε αυτές τις τρεις πνευματικές πρακτικές.

Ταπεινότητα

Δεν έχει σημασία πόση γνώση αποκτούμε, αρκεί να θυμόμαστε ότι το σύμπαν είναι άπειρο. Πρέπει να επιτρέψουμε τους εαυτού μας να ταπεινωθούν από αυτή τη συνειδητοποίηση. Μόνο όταν είμαστε πρόθυμοι να παραδεχτούμε ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα, τότε μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας στο Εαυτό μας που ξέρει και μπορεί να μας καθοδιγήσει στην Αλήθεια.

Μέσα από τις πρακτικές που θα μας βοηθήσουν στην εξάλειψη του εγώ γινόμαστε πιο ικανοί να δράσουμε από την πλευρά του Ανώτερου Εαυτού και όχι μέσα από μια ατομική θεώρηση των πραγμάτων.

Ενδοσκόπηση

Ενσωματώστε μια πειθαρχημένη διαδικασία αυτό-αντανάκλασης στην καθημερινότητά σας για να σας βοηθήσει να παραμείνετε επιφυλακτικοί με τις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές συνήθειες. Με προσεκτική παρατήρηση θα αρχίσετε να βλέπετε τους τρόπους που η άγνοια ή η έλλειψη σαφήνειας αρχίζει να μετατοπίζεται μέσα μας.

Αφοσίωση

Για να απαιτήσουμε το ξερίζωμα της ισχυρής σύνδεσης που κρατά τη φύση του εγώ, πρέπει να αφιερωθούμε με ευλάβεια σε αυτό που είναι υψηλότερο και μεγαλύτερο από τον εαυτό μας. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο εγώ/εαυτός και του εαυτού που είναι το φως μέσα μας. Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με αυτό την «Ουσία του Εαυτού» και να συνδεθούμε με την καθολική συνείδηση ώστε να ζήσουμε πιο ολοκληρωμένα.

Με ταπεινότητα, ενδοσκόπηση και αφοσίωση το εσωτερικό μας όραμα θα αποσαφηνιστεί και θα αρχίσουμε να ταυτιζόμαστε με τον αληθινό εαυτό μας. Υπερβαίνοντας την avidya θα αισθανόμαστε περισσότερη ειρήνη μέσα μας. Βιώνοντας την ταπεινή αναγνώριση της μη γνώσης των πάντων δεν θα αισθανόμαστε καμία ένταση ή διέργεση, αλλά μάλλον μια αδράνεια από την οποία θα είμαστε σε θέση να επιλέγουμε συνειδητά το αν θα μιλήσουμε, θα πράξουμε ή όχι.

Άνθρωποι εναντίον Monsanto

admin : 21 Απριλίου 2015 11:46 : random, Περιβάλλον

people_vs_monsanto
(photograph Jorge Silva/Reuters)

της Vanessa Baird

Οι μέλισσες έδωσαν τέλος

Μια μικρή ομάδα μελισσοκόμων έπληξε τον γίγαντα βιοτεχνολογίας Monsanto, θέτοντας ένα τέλος στις φιλοδοξίες της εταιρίας για καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας σε χιλιάδες εκτάρια μεξικανικής γης. Ένας επαρχιακός δικαστής στην πολιτεία Yucatán, ακύρωσε την άδεια που είχε παραχωρήσει το κράτος στη Monsanto, που επέτρεπε την καλλιέργεια της σόγιας Roundup Ready για εμπορικούς σκοπούς, σε 253 000 εκτάρια.

Οι επιστημονικές αποδείξεις που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για την απειλή που αποτελούν οι γενετικά μεταλλαγμένοι καρποί σόγιας στην παραγωγή μελιού, φαίνεται πως έπεισαν το δικαστή.  Ο κίνδυνος προσδιορίζεται στη χρήση ζιζανιοκτόνου glyphosate και την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται στο χώμα, το νερό και τις αποικίες μελισσών. Ο δικαστής άκουσε πως θα επηρεαστούν οι πλέον σημαντικές για τη χώρα εξαγωγές μελιού στην Ευρώπη, αν αυτό μολυνθεί από γενετικά μεταλλαγμένη γύρη.

Αγώνες κατά της Μονσάντο

Αυτό που χρειάστηκε ήταν δέκα μέρες  εκτεταμένων διαδηλώσεων από μια συμμαχία αυτόχθονων ανθρώπων, εργατικών συνδικάτων, αγροτικών και γυναικείων οργανώσεων. Τον Σεπτέβριο του 2014, το Κοινοβούλιο στη Γουατεμάλα κάταργησε την μισητή στη χώρα »Νομοθεσία Monsanto». Αυτός ο νόμος θα μετέτρεπε τους αγρότες σε εγκληματίες αν καλλιεργούσαν καλαμπόκι και φασόλια από φυσικούς σπόρους.

Αν αυτοί οι σπόροι φυσικής προέλευσης μολύνονταν από γενετικά μεταλλαγμένους και πατενταρισμένους σπόρους ως αποτέλεσμα επικονίασης απο έντομα ή ακόμα και τον άνεμο, οι αγρότες θα έπρεπε να πλήρωναν την εταιρία για να λάβουν ειδική άδεια χρήσης των σπόρων ή αλλιώς θα αντιμετώπιζαν νομικές συνέπειες.

Γενετικά τροποποιημένες ντομάτες

Χάρη στην παρατηρητικότητα των Ευρωπαίων ακτιβιστών, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας προχώρησε στην αφαίρεση πατέντας για  τις ντομάτες της Monsanto τον Δεκέμβριο του 2014. Η συλλογικότητα »No Patents on Seeds!» είδε πως μια πατέντα, με έξυπνη ονομασία, έδινε τη δυνατότητα στην εταιρία να τη διεκδικήσει ως μια νέα γενετικά μεταλλαγμένη εφεύρεση ντομάτας που ήταν από τη φύση της ανθεκτική σε μια μυκητίαση που ονομάζεται βοτρύτης.

»Η αφαίρεση της πατέντας ήταν μια σημαντική επιτυχια» είπε ο Cristoph Then, μέλος της οργάνωσης »No Patents on Seeds!». »Ήταν λίγο ή πολύ ένας συνδυασμός απάτης, κακής εφαρμογής της νομοθεσιας που αφορά ευρεσιτεχνίες και βιο-πειρατείας. Η πατέντα θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί από την εταιρία για να μονοπωλήσει σημαντικούς πόρους στον τομέα της γενετικής΄».

»Μητρικές» διαμαρτυρίες

Η Zen Honeycutt είναι μητέρα τριών παιδιών, ένα από τα οποία έχει σοβαρές αλλεργίες που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. Ανακάλυψε όμως πως οι αλλεργίες και τα συμπτώματα αυτισμού του παιδιού λιγόστεψαν όταν άρχισε να δίνει στα παιδιά της βιολογικά τρόφιμα και απέφυγε γενετικά μεταλλαγμένες τροφές με ζιζανιοκτόνα. Το 2012 ίδρυσε την οργάνωση Moms Across America σε μια προσπάθεια να συνδεθεί με μητέρες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

Μέσα σε δεκαοχτώ μήνες, οι μητέρες οργάνωσαν πέραν των 400 εκδηλώσεων ως μέρος μιας πανεθνικής καμπάνιας για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις μεταλλαγμένες τροφές. Τον Ιανουάριο του 2015, η Honeycutt ήταν ένα από τα λιγοστά άτομα που μίλησαν στο ετήσιο συνέδριο των μετόχων της Monsanto.

Η ίδια είπε στον εκτελεστικό διευθυντή Hugh Grant : » Σε παρακαλώ να επιλέξεις μια νέα κατεύθυνση. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τα παιδιά μας». Στο συνέδριο, οι ψηφιακοί ακτιβιστές Sum-of-Us κάλεσαν τον εκτελεστικό διευθυντή να είναι υπόλογος σε ένα ανεξάρτητο μέλος στο διευθυντικό συμβούλιο – και όχι στον εαυτό του. Η οργάνωση As You Sow απαίτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας που αφορά στην χρηματοδότηση πολιτικών προσώπων.

H Μonsanto στην Αφρική

»Ο παππούς μου θα γυρίζει μέσα στον τάφο του», γράφει η Pamela Boakye. Η Αφρικανή γυναίκα κατάγεται από αγροτική οικογένεια και στηρίζει το κίνημα των αγροτών, των ψαράδων και των ακτιβιστών κατά της εισαγωγής του Νομοσχεδίου Plant Breeders (ή αλλιώς Νομοθεσία Monsanto) στην πατρίδα της, Γκάνα.

Αυτό θα απαγορεύσει στους παραδοσιακούς αγρότες να αποθηκεύουν και να ανταλλάζουν σπόρους και θα τους εξαναγκάζει να αγοράζουν ή να πληρώνουν για τη χρήση δικαιώματος σε εταιρίες σπόρων όπως η Monsanto. Οι προσπάθειες ψήφισης του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου, ανατράπηκαν από τους αγρότες, τους ψαράδες και τους ακτιβιστές που κινητοποιήθηκαν με το σύνθημα Food Sovereignty Ghana.

Διεθνής στήριξη επήλθε από ομάδες όπως η Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Justice Now, που οι προσπάθειές της μέσω email έκαναν 80 βουλευτές να δηλώσουν την εναντίωσή τους στο Νομοσχέδιο Monsantο, ως αποτέλεσμα της Βρετανικής -με τη στήριξη των Η.Π.Α. – συμμαχίας με το όνομα »Πρόγραμμα Τρόφιμα και Ασφάλεια». Ο αγώνας όμως, δεν τελειώνει εδώ.

Ο Αυστραλός αγρότης κατά της Μonsanto

Ο Steve Marsh είναι ένας Αυστραλός αγρότης βιολογικών καλλιεργειών που έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τη Monsanto και να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, παράλληλα με ένα αυξανόμενο αριθμό υποστηρικτών. Ο Steve προέρχεται από την αγροτική κοινότητα Kojonup, στη Δυτική Αυστραλία. Το 2010, η πολιτειακή κυβέρνηση αναίρεσε την απαγόρευση για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης ελαιοκράμβης.

Ο γείτονάς του, ξεκίνησε να φυτεύει σπόρους της εταιρίας, κάποιοι από τους οποίους άνθισαν στη γη του Steve. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των δικών του φυτών κατά 70% και ο Steve έχασε το πιστοποιητικό βιολογικών προϊόντων. Η Monsanto υπογράφει συμφωνητικό με όλους τους καλλιεργητές γενετικά τροποποιημένων, πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ο Steve αποφάσισε να παλέψει για το δικαίωμά του να καλλιεργεί μη-μεταλλαγμένα τρόφιμα και πήρε το ζήτημα στο δικαστήριο. Τον Μάιο του 2014 έχασε την υπόθεση και τώρα καλείται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδων δολλαρίων για νομικά έξοδα και δαπάνες. Αλλά έχει ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση με τη στήριξη του ιδρύματος Australia’s Food Foundation, που μαζεύει χρήματα και έχει δημιουργήσει καμπάνια στήριξης γι αυτή τη σημαντική υπόθεση.

Ένα αγκάθι στο πλευρό της Μonsanto

Η Vandana Shiva εδώ και πολλά χρόνια έχει πρωτοστατήσει στον τομέα της βιοποικιλότητας, των σπόρων και της αυτονόμησης της παραγωγής τροφίμων και τίθεται κατά της τάσης μονοπωλίων από εταιρίες όπως η Monsanto. Οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί της πως οι πατέντες σπόρων της Monsanto φτωχοποιούν τους παραγωγούς στην Ινδία, είναι το αίτιο της συχνής στοχοποίησής της.

Απαντώντας σε ένα άρθρο δυσφήμισής της από τον δημοσιογράφο Michael Spectre στο περιοδικό New Yorker το 2014, η Shiva, είπε: » Από τότε που έκανα μήνυση στη Monsanto το 1999 για τις παράνομες δοκιμές βαμβακιού Bt στην Ινδία, έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής  μου, οι ιστοσελίδες μου έχουν παραβιαστεί και μετατραπεί σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό, ο πρόεδρος ενός κολλεγίου που ιδρύθηκε από τον παππού μου έχει δεχθεί παρενόχληση. Δράσεις έχουν παρθεί για να εμποδιστεί η δουλειά της Navdanya (ένα δίκτυο αποθηκάριων σπόρων και παραγωγών βιολογικών τροφίμων) προσπαθώντας να δωροδοκήσουν τους συναδέλφους μου για να φύγουν -και έχουν αποτύχει».

Πηγή: Omniatv

3 στάσεις γιόγκα για το ριζικό τσάκρα

admin : 9 Απριλίου 2015 16:03 : Χωρίς κατηγορία

Το ριζικό τσάκρα ονομάζεται Mooladhara, στα σανσκριτικά σημαίνει «το σημείο της ρίζας». Αφορά τη σχέση μας με τα θεμέλια της ζωής, ειδικά στο φυσικό και υλικό κόσμο.
Η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σύνδεσή μας με τη γη προέρχονται από το Mooladhara. Το πώς αντιλαμβανόμαστε το σπίτι μας, τα οικονομικά μας, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, το φυσικό μας σώμα και το περιβάλλον μας σχετίζονται με αυτό το ενεργειακό κέντρο.

Οι στάσεις για το ριζικό τσάκρα
Οι ακόλουθες τρεις ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στο να ενεργοποιήσετε, να ισορροπήσετε ή να απαλύνετε (ανάλογα με το τι χρειάζεστε) το ριζικό τσάκρα.

1-VirabhadrasanaII

Πολεμιστής ΙΙ (Virabhadrasana ΙΙ)

Γυρίζετε τον κορμό μπροστά με τα δάχτυλα του δεξιού ποδιού σας να είναι στραμμένα προς τα έξω και του αριστερό στο πλάι σχηματίζοντας ορθή γωνία. Λυγίστε το δεξί γόνατο και τεντώστε το αριστερό. Περιστρέψτε το δεξί χέρι έτσι ώστε να έρθει πάνω από το δεξί πόδι και το αριστερό πάλι τεντωμένο πίσω. Πόδια και χέρια είναι ευθυγραμμισμένα ενώ κοιτάμε την άκρη του δεξιού χεριού.

Συμβουλή τσάκρα: Φανταστείτε ένα γήινο κόκκινο χρώμα στη βάση του κόκκυγα – χαμηλά στην πύελο καθώς κάνετε την άσκηση αυτή.

2-Upavistha_Konasana

Καθιστή με κλήση εμπρός και ανοιχτά πόδια (Upavistha Konasana)

Καθίστε στο πάτωμα και ανοίξτε τα πόδια μέχρι το σημείο που νιώθετε άνετα (δηλ. Να μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει διασπάσεις 180 μοιρών!). Αν λεκάνη σας γέρνει πίσω, μπορείτε να καθίσετε σε μια διπλωμένη κουβέρτα νιώθοντας το ηβικό οστό κινείται προς τα εμπρός προς το έδαφος.

Διατηρήστε το μήκος της σπονδυλικής στήλης και αφήστε την αναπνοή να χαλαρώσει τους μύες των εσωτερικών μηρών και στη βουβωνική χώρα.

3-Sukhasana

Η εύκολη στάση (Sukhasana)

Καθίστε σταυροπόδι σε μία άνετη στάση, έτσι ώστε και τα δύο καθιστικά οστά να είναι ομοιόμορφα γειωμένα στο πάτωμα. Όπως και με την προηγούμενη στάση, αν η λεκάνη σας έχει κλίση προς τα πίσω, μπορείτε να τοποθετήσετε μία κουβέρτα κάτω από το κάθισμά σας.

Νιώστε τη σπονδυλική στήλη να ανεβαίνει από τη λεκάνη, σαν να πρόκειται για ένα κορδόνι που συνδέεται με το κεφάλι σας. Τα χέρια στα γόνατα με τις παλάμες προς τα πάνω.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία ένταση γύρω από το λαιμό και τους ώμους.

Συμβουλή Τσάκρα: Νιώστε την ενεργειακή σύνδεση μεταξύ του κόκκυγα σας και της γης κάτω από εσάς. Μπορείτε να αισθανθείτε ότι συνδέεστε με τα έγκατα της γης.

Astrovibes – Αστρολογία Φεβρουαρίου 2015

Zonia : 8 Φεβρουαρίου 2015 10:10 : AstroVibes, random

Αιγόκερως

22 Δεκέμβριου – 20 Ιανουάριου

Η περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθησία θα είναι ψηλά στην ατζέντα σας, ιδικά με την επίδραση της πανσελήνου στον Υδροχόο. Τα υψηλότερα τσάκρα σας είναι ενεργά έτσι ώστε να εντείνει την προσοχή σας στις πνευματικές πρακτικές και να βοηθήσει να μεγιστοποιηθεί το αντίκτυπό τους. Ο μήνας κλείνει με τα ευοίωνα vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους. Μπορεί, επίσης, να είστε τυχεροί σε ζητήματα αγάπης.

Υδροχόος

21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Μια τυχαία συνάντηση με έναν φίλο από το παρελθόν σας εμπνέει να προχωρήσετε με τους μακροπρόθεσμους στόχους της ζωής σας. Τα ειρηνικά vibes της πανσελήνου στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα ευνοούν τις εμπνευσμένες ιδέες και τη σύναψη μακροχρόνιων σχεδίων. Ο μήνας κλείνει με τα ευοίωνα vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους προσελκύοντας επικερδείς οικονομικές συμφωνίες.

Ιχθύες

20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Στις αρχές του μήνα δίνεται έμφαση στα τσάρκα της καρδιάς. Υπάρχει μια έκρηξη δημιουργικής ενέργειας, ιδίως με την επίδραση της πανσελήνου στον Υδροχόο. Θα πρέπει επίσης να ενθαρρυνθείτε να εξερευνήσετε νέα και συναρπαστικά έργα. Ο μήνας κλείνει με τα ειρηνικά vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους. Συμβατικές και εσωτερικές διαφωνίες που μπορεί να καταλαμβάνουν το νου σας θα πρέπει να επιλυθούν με ήρεμο και φιλικό τρόπο.

Κριός

21 Μάρτιου – 20 Απρίλιου

Ένα ανακλαστικό και διορατικό ξεκίνημα αυτού του μήνα σας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό σας καθώς και στη οικογένειάς σας. Οι μυστικοπαθείς συμφωνίες και οι σιωπηλοί διαλογισμοί οξύνονται. Οι ειρηνικές συναντήσεις με φίλους που νόμιζες ότι είχαν ξεχαστεί, ανανεώνονται επίσης. Η πανσέληνος στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα σας ωθεί να περάσετε ποιοτικό χρόνο για να ξεκουραστείτε και να επικεντρωθείτε εκ νέου στις προσδοκίες σας. Ο μήνας θα κλείσει με ένα στοχαστικό vibe καθώς το τελευταίο τέταρτο της σελήνης στους Διδύμους μπαίνει στον οίκο σας.

Ταύρος

21 Απρίλιου – 21 Μάιου

Το μήνα αυτό επικεντρώνετε την προσοχή σας στους φίλους σας, ειδικά εκείνους που σκόπιμα επιλέξατε να αγνοήσετε τους τελευταίους μήνες. Μία ευχάριστη συνάντηση με ένα αγαπημένο πρόσωπο σας βοηθά να εκτιμήσετε την ομορφιά της ύπαρξής σας. Η επιρροή της Νέας Σελήνης στα μέσα του μήνα σας ενθαρρύνει να διερευνήσετε βαθιά την καρδιά σας και να αισθανθείτε επιθυμίες. Το τελευταίο τέταρτο της σελήνης στους Διδύμους, περί τα τέλη του μήνα, βοηθά να πραγματοποιήσετε μερικές από αυτές τις επιθυμίες.

Δίδυμοι

22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Τα βασικά χρώματα θα είναι πολύ απαραίτητα όταν πρόκειται να διαλογιστείτε, να χαλαρώσετε ή να κάνετε την καθημερινή πρακτική στη γιόγκα. Η χρωματοθεραπεία είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείτε. Ενθαρρύνετε το περιβάλλον σας με νέα χρώματα – στο σπίτι, στη δουλειά – ώστε να συνδεθεί με το τσάκρα σας. Ο μήνας κλείνει με τα ευοίωνα και δημιουργικά vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους.

Καρκίνος

22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Τα άνθη και η αρωματοθεραπεία θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το σκοπό της ψυχής σας. Θα σας βοηθήσει να κρυσταλλώσετε τις προθέσεις σας. Η τύχη θα επηρεάσει επίσης τα του οίκου σας. Όσο δίνετε τόσο θα λαμβάνετε και ζητήματα σε συμβατικά θέματα θα βρουν τρόπο να υλοποιηθούν. Ο μήνας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη φλογερή ακμή της πανσέληνου στον Υδροχόο που εισήρθε στη αρχή του μήνα. Θα ηγηθείτε και θα διαχειριστείτε προκλήσεις που θα σας μάθουν νέες δεξιότητες.

Λέων

23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Προσοδοφόρα συμβατικά θέματα θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια της πανσέληνου στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την εδραίωση του κύρους και της παρουσίας σας. Ο μήνας υπόσχεται να είναι μια έκπληξη. Η μυστηριώδη λειτουργία του τσάκρα του τρίτου ματιού θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με πολλούς ανθρώπους. Ο μήνας κλείνει με ένα ειρηνικό και ευοίωνο vibe καθώς το τελευταίο τέταρτο της σελήνης στους Διδύμους μπαίνει στον οίκο σας.

Παρθένος

23 Αύγουστου – 23 Σεπτεμβρίου

Η μούντρας γιόγκα είναι μια ιδανική τεχνική για να σας κρατήσει γειωμένο και να συνδεθείτε με τον ανώτερο σκοπό της ψυχής σας αυτό το μήνα. Αν δεν είναι ακόμα αναπόσπαστο μέρος της πρακτικής σας – αυτό το μήνα είναι μια τέλεια στιγμή για να εμβαθύνουν σε αυτό το θέμα. Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς στα μέσα του μήνα σας ενθαρρύνει να διερευνήσετε εναλλακτικές θεραπείες. Ο μήνας κλείνει με τα ειρηνικά vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους.

Ζυγός

24 Σεπτέμβριου – 23 Οκτώβριου

Όμορφα πράγματα τονίζονται στην αρχή του μήνα. Mindfulness και ευγνωμοσύνη ενθαρρύνονται. Η γιόγκα και ο διαλογισμός θα σας βοηθήσουν να βρείτε νέους και εμπνευσμένους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τυχόν περιττό στρες. Η πανσέληνος στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα θα σας φέρει πολλά υποσχόμενα νέα. Μια φρενίτιδα δραστηριότητας στα μέσα του μήνα θα παράγει καρποφόρα αποτελέσματα. Υπάρχει έμφαση τόσο σε πνευματικά όσο και σε κυριολεκτικά ταξίδια με τον θετικό αντίκτυπό του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους.

Σκορπιός

24 Οκτώβριου – 22 Νοεμβρίου

Αυτό το μήνα δίνεται έμφαση στις υποσχέσεις, συμφωνίες, φιλίες και συντροφικότητα. Η πανσέληνος στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε σημαντικά έργα. Ο μήνας θα κλείσει με τα ευοίωνα vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους και σας βοηθά να σφυρηλατήσετε ισχυρές συμμαχίες που θα σας βοηθήσουν το ταξίδι της ζωής σας. Τα ταξίδια ευνοούνται επίσης – τόσο σε διεθνές όσο και τοπικό επίπεδο.

Τοξότης

23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Η ενέργεια και η όρεξη για ζωή είναι πράγματι στο αποκορύφωμα τους – αν θα τα επιτρέψετε να είναι. Η πανσέληνος στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα, σας ενθαρρύνει να δώσετε προσοχή σε θέματα υγείας και τα οφέλη που συνεπάγεται. Η κοινωνική σκηνή βουίζει και θα τίθεστε διαρκώς σε ζήτηση από όλες τις πλευρές. Να είστε βέβαιος οτι κρατήσετε αυτά τα επίπεδα ενέργειας ανεβασμένα. Ο μήνας κλείνει με τα ειρηνικά vibes του τελευταίου τέταρτου της σελήνης στους Διδύμους.

5 σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – τι πρέπει να κάνετε

Sylvia : 22 Ιανουαρίου 2015 19:15 : random, Υγεία

Επιτρέψτε μου να το κάνω όσο πιο άμεσο γίνεται: πως γνωρίζετε την καλή κατάσταση των ορμονών σας;

Νιώθεις κουρασμένος όλη την ώρα.
Νιώθεις να μην μπορεί να χάσεις το επιπλέον βάρος (ιδίως από τη μέση ή τους μηρούς σας).
Για τις γυναίκες: το προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα (ακριβώς πριν από την περίοδό) είναι πιο έντονο και επώδυνο. Για τους άνδρες: λίμπιντο είναι ανεπαρκής.
Έχετε έντονη επιθυμία για φαγητό.
Έχετε φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Για να είμαι ειλικρινής, μου λίστα με συμβουλές για την εξισορρόπηση των ορμονών σας είναι εξωφρενικά μεγάλη, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω τα κορυφαία πέντε πράγματα που θα ήθελα να κάνω σήμερα για να αποκαταστήσω την ισορροπία των ορμονών μου, αυτά θα ήταν τα εξής:

Προσθέστε τουλάχιστον τρεις μερίδες σταυρανθών λαχανικών την ημέρα.

Τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι) συνδέονται με το υπερβολικό οιστρογόνο στο έντερό σας και βοηθάν στο να ξεπλυθεί.
Ειδικότερα, υπάρχει μία ένωση που ονομάζεται ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), που είναι η ευεργετική ένωση η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των οιστρογόνων.

τα ωμά είναι τα καλύτερα, με ελαφρά βράση ή στον ατμό ως τη δεύτερη επιλογή. Επιπλέον, τα σταυρανθή λαχανικά πρέπει να τεμαχίζονται, να συνθλίβονται ή να μασώνται καλά για τα μέγιστα όφελη. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λαχανικά χωρίς φυτοφάρμακα, όταν είναι δυνατόν, όπως τα παρασιτοκτόνα είναι επίσης ορμονικοί διαταράκτες!

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων ή ποτών.

Η BPA είναι μια γνωστή οιστρογόνο-μιμητής που μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες σας. Τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και τα μη πλαστικά BPA είναι επικίνδυνα. Έτσι, αυτό είναι δύσκολο, αλλά ελαχιστοποιήστε τη χρήση των πλαστικών, ειδικά το θερμαινόμενο πλαστικό (όπως συσκευασίες τροφίμων ή ποτών).

Διαβάστε τις ετικέτες σας και αποφύγετε τα parabens.

Πρόκειται για χημικές ουσίες που βρίσκονται στα καλλυντικά, σαμπουάν και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι διαταράκτες ορμονών.

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τη μαγικό ορμόνη του ύπνου.

Κοιμηθείτε 7 έως 9 ώρες για να δώσετε το χρόνο στο σώμα σας να απελευθερώσει, να επανα-ισορρπίσει, και να ανασυγκροτήσει τις ορμόνες σας. Η HGH (ανθρώπινη αυξητική ορμόνη) απελευθερώνεται κατά την διάρκεια του τρίτου σταδίου του ύπνου. Αυτή η ορμόνη επίσης ονομάζεται η «μαγικό ορμόνη της νεολαίας», και είναι επίσης αυτή που οι αθλητές (παράνομα) χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την απόδοση τους. Όταν υπάρχει αμέλεια σχετικά με τον ύπνο, βραχυκυκλώνουμε στους εαυτούς μας την HGH (και τόσες άλλες ευεργετικές ορμόνες).

 Επιμείνετε στο να δημιουργήσετε χρόνο για να καθίσετε με τις σκέψεις σας και να χαλαρώσετε.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να κάνετε διαλογισμό, όταν είστε απασχολημένοι, αλλά τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα. Δοκιμάστε την βαθιά αναπνοή, το διαλογισμό, τη γιόγκα – ό, τι χρειάζεται για να είστε στο παρόν. Ξεκινήστε με μόλις 10 λεπτά. Η κορτιζόλη και οι στρεσογόνες ορμόνες δημιουργούν τον όλεθρο σε άλλες ορμόνες όταν είμαστε συνεχώς σε ένταση ενεργοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται σύνδρομο απόσπασης πρεγνενολόνης. Το σώμα μας κλέβει από άλλες ορμόνες μας για να κάνει περισσότερη κορτιζόλη, δίνοντάς μας όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Θέλετε να ερωτευτείτε; δοκιμάστε να κάνετε αυτά τα τρία πράγμα!

Sylvia : 22 Ιανουαρίου 2015 16:58 : σχέσεις

Οι σχέσεις είναι κάτι που εμείς ως άνθρωποι ποθούμε. Και αυτό είναι καλό καθώς η έρευνα που έπεσε στα χέρια μας λέει ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλής ποιότητας, μακροχρόνιες σχέσεις έχουν καλύτερη συναισθηματική ευεξία, σωματική υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Όμως στη σημερινή εποχή που η προσοχή μας διαρκώς αποσπάται από τα πάντα, ακόμη και από αυτά που θεωρούμε απόλυτα σημαντικά, πως θα μπορέσουμε να τιθασεύσουμε το χρόνο και να τον κάνουμε να λειτουργεί προς όφελός μας ώστε να τον δαπανάμε σε πράγματα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν για να σφυρηλατήσουμε βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις.

Μια συναρπαστική μελέτη του Arthur Aron και των συνεργατών του μάς παρέχει έναν επιστημονικά δοκιμασμένο τρόπο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της οικοδόμησης οικειότητας με τους άλλους. Και στη συγκεκριμένη μελέτη, οι σχέσεις διευρύνθηκαν σε μόλις 45 λεπτά!

Έδωσαν σε ζευγάρια ξένων μία λίστα 36 ερωτήσεων ζητώντας τους να απαντήσουν εκ περιτροπής. Οι ερωτήσεις είχαν σχεδιαστεί να εξελίσσονται σταθερά σε σχέση με το βαθμό των προσωπικών αποκαλύψεων που προέκυπταν από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων. Έτσι κυμαίνοντας από το «Ποιόν θα επιλέγατε ως τον ιδανικό για ένα δείπνο;» έως το «Μοιράζεστε ένα προσωπικό πρόβλημα και ζητάτε τη συμβουλή του/της σχετικά με το πώς θα μπορούσε να το χειριστεί»

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά τα 45 λεπτά που διήρκησε η άσκηση, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι αισθάνονταν πολύ πιο κοντά στους συντρόφους τους. Στην πραγματικότητα αξιολόγησαν τη σχέση τους με τους συντρόφους τους τοποθετώντας τους στο μέσο όρο των σχέσεων που έχουν σχηματίσει στη ζωή τους (το εκπληκτικό είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τους θεωρούσαν ξένους μία ώρα πριν το τεστ).

Μοιραστείτε προσωπικές πληροφορίες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ξοδεύοντας χρόνο για να ψιλοκουβέντες δεν μεγεθύνουν την αίσθηση της εγγύτητας. Αντ ‘αυτού, ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το πείραμα ήταν ότι οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό τους. (Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η απλή πράξη του να μοιράζονται μια σημαντική μυστική ζωή με κάποιον άλλο αυξάνει τα φυσικά επίπεδα της οξυτοκίνης (η ορμόνη της ένωσης και του δεσμού). Έτσι, αν θέλετε να απολαύσετε εμβάθυνση των σχέσεων, πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε στον εαυτό σας λίγο πιο ευάλωτο.

Έμφαση στην αμοιβαιότητα

Για να οικοδομήσουνε μια σχέση πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να λάβουν μέρος. Αν μιλάτε συνέχεια για τον εαυτό σας μπορεί ο άλλον να μάθει τα πάντα για εσάς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα συνδεθεί μαζί σας. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να επικοινωνήσετε κανονικά αν δεν υπάρχει αμοιβαιότητα στην έκθεση πληροφοριών και από τις δύο πλευρές.

Εάν είστε εσωστρεφής πρέπει να ρυθμίσετε τις προθέσεις σας για οικοδόμηση εγγύτητας

Στη μελέτη, όποτε ένας εξωστρεφής συνδεόταν με έναν άλλο, αμέσως ερχόταν πολύ κοντά. Αντίθετα, οι εσωστρεφείς ανέφεραν απλά μια στενότερη σχέση κι αυτό μέσα από παρότρυνση. Επειδή οι εσωστρεφείς μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται άβολα όταν αλληλεπιδρούν με τους ξένους, οι συγγραφείς της μελέτης τους παρότρυναν να προσπαθήσουν για την επίτευξη στενότερης σχέσης, η εργασία που κατέβαλαν σε πολλές περιπτώσεις τους ηρεμίσου και έτσι μπορούσαν να ανοιχτούν περισσότερο και να πλησιάσουν περισσότερο το σύντροφο.

Έτσι, ποια θα μπορούσα να είναι τα συμπεράσματα για καλύτερες σχέσεις μέσα από τη μελέτη; Δημιουργούμε σχέσεις όταν είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε πτυχές της ζωής μας, δείχνουμε ευάλωτοι και ακούμε με προσοχή τις εμπειρίες των άλλων. Πειραματιστείτε με αυτές τις συμβουλές και θα δείτε πως οι σχέσεις σας θα ευδοκιμήσουν!

« Page 1, 2, 3 »